BloggProffs

Godmorgon godmorgon..

08.20 ringde mobilen imorse. Och jag gick upp på en gång. Det har nog aldrig hänt förut tror jag. Jag var verkligen dyng trött, kunde inte se ett smack för att jag inte orkade hålla upp ögonen. Men jag piggnade till snabbt och nu mår jag skit bra. Till frukost bjöds det på äggröra och varm choklad, samtidigt som jag ögade igenom Nynäs Posten. Fy vad dom skriver skit i den där tidningen. ”Kommunen vill köpa det gamla NP-huset” men gör det då. Som någon annan kommenterade i NP
-En köpgalen kommunledning! Det precis vad dom är.

Tittar på Montel nu och det handlar om familjer som har någon familjemedlem som blev skickad till kriget. Fy, vad hemskt. Jag vet inte vad jag skulle göra om det hände mig. Saknaden, oron och det eventuella dödsbeskedet. Bara blotta tanken på att kommer hem, och på garage infarten står det män i uniformer, som inte ens behöver säga ett ord utan att man vet att något är fel. Jag skulle bryta ihop totalt. Är glad att jag bor i Sverige. Men om Sverige någongång under våran livstid skulle börja kriga så behöver i alla fall inte Johan dra ut i kriget. Hallelulja!

Jag började som sagt läsa min bok igår, En shopaholics bekännelser. Jag läste till kapitel 4, sen orkade jag inte mer. Boken verkar jätte bra. Men att vara shopaholic är inte lätt. Den började med att hon fick ett brev ifrån banken att dom erbjöd henne en kredit på 2000 pund. Och sen följde en rad brev från samma bank med påminnelser om att hon hade över trasserat krediten, till 6000 pund. Men hon döljer det för alla. Hennes sjuka begär att hinna köpa den Danny och George sjal som hon har lagt undan, för 130 pund på rea. Precis när jag hade läst klart runt 01.00 så kom Johan hem efter att ha vara ute på jour jobb. Så då kunde jag somna ordentligt. Jag har jätte svårt att sova när han inte är hemma. Det beror väl delvis på att det känns tomt i den stora sängen alldeles ensam och att man inte vet om det skulle hända något, speciellt när han är och jobbar. Sist han hade jouren så var det storm. Och dom upplyste om det i tidningarna och att man inte skulle gå ut.

-Mamma, kul! Säger jag och tittar på dagens löpsedel.
-Vadå?
-Det ska bli storm i natt och man får inte ens gå ut. Johan har ju jouren nu. Så jag kommer sitta hemma själv i kväll och lyssna på vinden utan att telefonen, tvn eller internet kommer att fungera.
-Men, evelina. Vad positiv du är, haha
-Jaaa, om det ska blåsa så mycket kan ju allt hända. Kul att han ska vara ute i skogen då. Det kommer att sluta med att jag blir ensamstånde med två katter!!

Som vanligt så överdrev ju media rätt så rejält. Det var någon liten vindpust hit och dit. Men inga större skador. Så visst jag satt hemma själv, men telefonen, tvn och internet fungerade alldeles utmärkt. Och Johan kom ju faktiskt hem tillsist.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu